Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.07.2008 01:02 - ДЕКЛАРАЦИЯ на БЗНС-НС в подкрепа на протеста, организиран от българските млекопроизводители, зърнопроизводители, рибопроизводители и всички заети в сектор Земед
Автор: gdimitrov Категория: Политика   
Прочетен: 3258 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 09.07.2008 01:03


 

БЗНС-Народен съюз подкрепя изцяло протестът на млекопроизводителите, рибопроизводителите и всички заети в сектор Земеделие, който ще се състои на 9 юли 2008 г., от 11,00 ч. пред сградата на  МЗХ в София.

Ръководството на БЗНС-НС е  силно разтревожено и притеснено от състоянието на аграрния сектор в България.

В продължение на два месеца Правителството, Прокуратурата и техни функционери занимават българското общество и акцентират силно върху спрените европейски пари, като дори не осъзнават, че за случилото се вина носят самите те и главно управляващите вече осем години Земеделското министерство от ДПС. 

В аграрния сектор в момента има заложена бомба, чиито взрив ще бъде няколко пъти по-силен, в сравнение с този на военния склад в Челопечене. Неадекватните и престъпни действия на управляващите много скоро ще доведат до унищожаването на българското земеделие.

Не е направен анализ на призводството на селскостопанска продукция през настоящата година. Вътрешния пазар се задъхва от вноса на стоки и продукти. Нараства опасността от сериозни фалити на земеделски производители в различните направления на сектора. Единственото, което прави Правителството е да оказва натиск върху земеделските производители в секторите Зърнопроизводство и  Млекопроизводство да свалят цените на стоките дори под тяхната себестойност.

БЗНС-НС призовава Правителството:

  • да спре натиска върху земеделските производители, оказван по административен път.
  • да се премахнат различните разрешителни лицензионни режими, които пречат на дейността на производителите
  • да спре различните корупционни схеми, които унищожават българското земеделие
  • да изпълнява поетите към българските фермери обещания
  • спешно да се проведат разговори с браншовите организации в целия сектор и да се предприемат необходимите мерки и действия чрез регулаторните механизми на Правителството – мита, такси и др., да се подпомогнат земеделските производители.

БЗНС-НС се обръща към всички земеделски производители и ги призовава да засилят своя натиск върху Правителството с всички разрешени от закона методи, защото ние сме убедени, че това е единствения начин да се постигнат резултати при това Правителство.

БЗНС-НС се обръща към цялото общество и всички медии да подкрепят протестите на заетите в сектор Земеделие български фермери, млекопроизводители, зърнопроизводители и рибопроизводители и  да им помогнат да се преборят за справедливите си искания.

 

Постоянно присъствие на БЗНС-НС




Гласувай:
0



1. анонимен - Shto sa panesh be momche?
21.10.2008 00:48
Ne sa napavai tolkoz - premier niama da stanesh, ne znaesh li
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gdimitrov
Категория: Политика
Прочетен: 131152
Постинги: 28
Коментари: 32
Гласове: 168
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031